дом Криминале Прокуратурата разкри как е станало шесторното убийство в Нови Искър

Прокуратурата разкри как е станало шесторното убийство в Нови Искър

0
ДЯЛ

„В нас няма никакво съмнение кой е извършителят на шесторното убийство. Както стана ясно на предишния брифинг, спрямо Росен Ангелов са приети процесуални действия. Това заяви шефът на НСС и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов по време на брифинг днес. По думите му на Ангелов му е било повдигнато задочно обвинение, но не се е стигнало до съд, заради настъпилата му смърт.
„Ще обобщя следното – едно и също оръжие е умъртвило както Кети Кюхова, така и останалите в къщата в Нови Искър. Със същото оръжие се е самоубил и Росен Ангелов. По ръцете има натривки и барутни частици, същите, които се намират и в неговото тяло. Тоест той е умъртвен със същото оръжие. На местопроизшествието са намерени и иззети дрехи с кръв – те са на Росен Ангелов, а кръвта на Кети Кюхова и Неделчо. Имал съм малко дела, по които доказателствата са били толкова обилни и красноречиви. За нас несъмнено Росен Ангелов е извършител на шесторното убийство“, каза Сарафов.
Той допълни, че мотивът за кървавите събития е смесен. Емоционален – бил е отхвърлен от жената, с която е имал връзка. Финансов мотив също е налице. Приживе Катя Кюхова почиствала домове на заможни хора. Росен Ангелов е искал да обере тези къщи, искал е достъп до тях, заяви Сарафов. Според него, в този момент Катя явно е разбрала, че връзката им не е безкористна.
За отношенията между двамата знаели всички нейни роднини.
„Той е убил семейството на Кети, защото след нейната смърт, тези които биха били заинтересовани от смъртта им са нейната дъщеря, нейният съпруг, нейните близки“, уточни още той. Убийството е станало в тъмната част на 31 декември срещу 1 януари. Евентуално първото убийство е извършено след 19.30 часа. Кети Кюхова е убита в района около къщата, където е живеело семейството. Тя излязла, за да разходи кучето си, а след като не се върнала, семейството й започнало да я търси. Между 23 часа и 0.05 часа са извършени другите убийства. Тялото на Кети е преседяло няколко часа, преди да бъде изхвърлено в шахтата. Според Сарафов останалите жертви са свидетели, които убиецът е счел, че трябва да заличи.
„Последното влизане в интернет от таблета на Ангелов е от 4-и. Изключително гнусни сайтове за детско порно е посещавал този персонаж“, заяви Сарафов. По данни от съдебно-медицинската експертиза по тялото няма никакви следи от борба. Пистолетът е бил със заглушител, саморъчно направен от Росен по схема, която самият той е видял в интернет. Той бил изработен от автомобилен маслен филтър. В тялото не се доказва наличие на алкохол, упойващи вещества или лекарства.
Кадър: Нова телевизия
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа цени от 5 лева: Разпродават техниката от Химическия завод в Шумен
Следваща статияЕшреф Реджеб с приз „Кмет на годината“ за цялостен принос

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here