дом Общество Продължава масовото почистване на язовирните стени и корита (снимки)

Продължава масовото почистване на язовирните стени и корита (снимки)

0
ДЯЛ

От началото на лятото Общината започна почистването на язовирните стени и корита. На територията на община Шумен има 14 язовира.

„Максимално трябва да проверяваме съоръженията, които са на територията на общината и да предотвратяваме всякакви аварии, „обясни зам.-кметът по стойтелство и екология Боян Тодоров.


Първата язовирна стена, която е била рискова, е тази на язовир „Дивдядово“, по-известен като „Суара“.

Главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка“, Дилян Узунски и зам.-кметът по стойтелство и екология Боян Тодоров.

„Целият беше обрасъл в трева и пълен с камъни, сега язовирът е в добро състояние и може да функционира и да бъде даден под наем. От наемателите ще се изисква той да бъде добре поддържан“, съобщи главният експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка“, Дилян Узунски.
Следващият язовир е „Овчарово“, няма наемател и състоянието е лошо.
„Приливникът беше обрасъл в бурени, сега е почистен“, допълни г-н Узунски.
Изненада за Общината е бил язовир „Градище“ , който е строен в началото на 60-те години. Язовирът е сух, а целта на почистването е била да се намери входящата шахта. Продължава работата по почистването на другите язовири.
Язовирите на Община Шумен са категоризирани като малки язовири. В Наредбата е строго описано какви трябва да са изискванията и отговорностите на собственика във връзка с подържането на тези язовирни стени.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт началото на годината: 14 загинали във войната по пътищата в областта
Следваща статияТретокласници програмират с роботчето „ФИНЧ”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here