дом Политика „Прогресивно общество“ поиска 800 лева минимална заплата и 300 лева пенсия

„Прогресивно общество“ поиска 800 лева минимална заплата и 300 лева пенсия

0
ДЯЛ

Недоволните от „Прогресивно общество“ поискаха 800 лева минимален необлагаем доход и 300 лева минимална пенсия. Това стана днес на протест в Шумен.
Едновременно с това Росен Миленов от „Прогресивно общество“ провежда и разяснителна кампания за целите на сдружението. Основните са „пряк избор от народа на главен прокурор, председател на Върховния касационен съд и председател на Върховния административен съд“. Недоволните искат намаляване на депутатите в парламента на 160 и орязване на партийните субсидии от 11 на 3 лева. Референдум да може да се свиква при 70 000 събрани подписи, а не както е сега при 400 000.

„Достигнали сме критична точка на морал. Ако сами не защитим интересите си ще продължат да ни ограбват. България е стигнала дъното, но продължават да ни облъчват с обещания за месията“, заяви Миленов и се обяви против корупцията, икономика на ишлеме. Той отбеляза, че 50% от икономиката у нас е сива, а годишно в джобовете на олигарсите и местните феодали потъват 7-8 милиарда лева. „Това са пари от обществени поръчки и еврофондове. Искаме тези пари да остават в държавата. Партиите са клиентелистки структури, където всеки преследва собствения си интерес“, категоричен бе Миленов и обяви, че няма да прави политическа партия.
Членовете от „Прогресивно общество“ ще преминат през всички големи градове на България, целта им е да съберат достатъчно подписи в подкрепа на исканията си. През септември те ще внесат предложенията си за разглеждане в Народното събрание.
Росен Миленов е работил 10 години в службите за сигурност. Бил е в Гранична полиция, Национална служба полиция, работил е в IX РПУ-София и ДАНС.
Миленов е организирал общество от недоволни и е създал група във Фейсбук. От скоро са регистрирали и движението „Прогресивно общество“. Твърдят, че се издържат с пари от дарения, предимно от българи в чужбина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧиталище организира Фолклорна работилница за изучаване на български хора
Следваща статияНаучна лаборатория на открито показва значението на Световния океан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here