дом Икономика Прогноза: Цените на дрехите втора употреба скачат с 25%

Прогноза: Цените на дрехите втора употреба скачат с 25%

0
ДЯЛ

25% ръст на цените на дрехите втора употреба, ако бъдат приети готвените от Министерството на околната среда и водите промени в Закона за управление на отпадъците. Прогнозата е на председателя на Асоциацията на вносителите на дрехи втора употреба Севдалин Спасов, предава „Дарик“. Асоциацията представлява 14 от водещите фирми в бранша у нас, който пък осигурява заетост на над 8 000 българи. Ще можем да изнасяме дрехи втора употреба за Третия свят при определени условия Причината за увеличението е, че с готвените промени се създава възможност за въвеждането на т.нар. „продуктова такса“ и за този бранш.
Колко текстилни отпадъци изхвърляме, ще се опитат да разберат от Министерството на околната среда и водите със създаването на регистри на производителите и вносителите на текстил и обувки у нас. Целта, според министерството, е да се оптимизира системата за обезвреждане на текстилни отпадъци или иначе казано – те все повече да се рециклират, а не да замърсяват природата.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНито едно ПТП в областта по време на акция EDWARD, задържаха надрусан шофьор
Следваща статияЗадържаха 27-годишен надрусан варненец, в колата намериха и топчета канабис

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here