дом Политика При избори днес: ГЕРБ-СДС с 24,1%, ИТН – 17,1%, БСП – 16,9%,...

При избори днес: ГЕРБ-СДС с 24,1%, ИТН – 17,1%, БСП – 16,9%, ДПС – 11,3%

0
ДЯЛ

Месец преди извънредните парламентарни избори „Барометър България“ проведе телефонно проучване на електоралните нагласи на българските избиратели.
ГЕРБ-СДС ще останат начело при предсрочния вот с 24,1%, въпреки че към настоящия момент ГЕРБ може да разчита единствено на твърдия си електорат и не успява да привлече допълнителни гласове.
Особено оспорвана ще е втората позиция. „Има такъв народ“ е 17,1%, а БСП – 16,9%.
Четвърти ще са ДПС с 11,3%, които запазват стабилни нива сред своя твърд електорат, като имат потенциал да реализират и по-добър резултат благодарение на гласовете от чужбина.
„Демократична България“ не отбелязва динамика в подкрепата за тях в рамките на страната, като ще реализира 8,9% от гласовете на гласуващите.
Динамична е ситуацията с останалите няколко партии и коалиции с потенциал да влязат в следващия парламент. Възстановената патриотична коалиция „Българските патриоти“ между ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ е със силна заявка за участие в следващото народно събрание – знаковото обединение на трите най-големи формации в патриотичния сектор и доброволното отсъствие на лидерите им от кандидат-депутатските листи се възприема позитивно от патриотично настроените избиратели, за които липсата на представителство в 45-ия парламент беше горчив урок. Към момента 6,1% от анкетираните заявяват подкрепа за коалицията.
Малко по-различна е ситуацията с „Изправи се! Мутри вън!“, които прескочиха с малко изборната бариера през април. В момента те не могат да разчитат на протестния потенциал, който имаха преди няколко месеца и подкрепата за тях постепенно ерозира до степен да поставя участието им в следващото народно събрание под въпрос с 4,1%.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПриключиха футболните двубои и в Южната група, начело е „Енев-Дибич“
Следваща статияНад 500 килограма ирански хероин разкрит в Сливен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here