дом Общество По-малко приети пациенти с COVID-19 за 7 дни в областната болница

По-малко приети пациенти с COVID-19 за 7 дни в областната болница

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

328 жители на област Шумен са дали положителен за коронавирус тест в периода 12 – 18 април, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.
Най-много са новозаразените в понеделник – 106, а най-малко в неделя – 2.
161 от заразените са жители на град Шумен, а останалите са от други населени места от областта. Най-възрастния е мъж от Шумен – на 100 години, а най-младия е момче на 7 години, също от Шумен. Общо 4 са положителните проби от тестове на лица на и под 18 години.
В МБАЛ-Шумен към момента са хоспитализирани 201 души, от които с положителен за Ковид-19 тест са 173, а 28 очакват резултати. В интензивното отделение има 2-ма пациенти, от които един е интубиран. През изминалата седмица в лечебното заведение са приети 122, а изписани 149 души.
В периода 12 – 18 април, в МБАЛ са починали 32 души, като най-младия е мъж на 36 години, който е имал придружаващо заболяване, а най-възрастния починал е мъж 95 години. „През миналата седмица имаме по-малко приети пациенти, спрямо предходния период, но се запазва нивото на висока смъртност, като сред починалите има и много хора в активна възраст“, коментира д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност“ в МБАЛ-Шумен. По думите й, сред починалите освен мъжа на 36 години са още мъж на 46 и четири жени на по 43, 48, 54 и 59 години.
РЗИ-Шумен разкрива и днес зелени коридори за ваксинация на хора над 65-годишна възраст с препарата на „Пфайзер/Бионтех“. Ваксини ще се поставят в кабинета на медицински център „Свети Иван Рилски“ и в кабинета на здравната инспекция на ул. „Калоян“ №1, като ще работят до 16.00 ч. Утре кабинетът в МЦ „Иван Рилски“ няма да работи по имунизиране. РЗИ-Шумен раздава и ваксини на личните лекари, които ще получат от РНК ваксини на „Пфайзер“.
За изминалата седмица ваксинирани в Шуменско са общо 1 225 души. 789 са с поставен „Пфайзер“, 386 са с „Модерна“, а 50 „Астра Зенека“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Златна лира“ за хоровите празници в Шумен
Следваща статия„Зелени коридори“ за имунизиране с РНК ваксината на „Пфайзер“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here