дом Политика Посланик Хайджоу: Шумен е добро място за изграждане на логистичен център

Посланик Хайджоу: Шумен е добро място за изграждане на логистичен център

0
ДЯЛ

Според Негово Превъзходителство китайския посланик Джан Хайджоу, в нашия град има възможност да се изгради логистичен център.
Това стана ясно днес на специална пресконференция при посещението му в Шумен по покана на кмета Любомир Христов. По думите на посланика, Китай и Европа имат интензивен обмен на стоки. И този бизнес търси нови логистични центрове. България е подходящ коридор за извършване на тези дейности, заяви още Джан Хайджоу.
„България е известна за нашите туристи, но не са наясно кои забележителности и кои места да посетят. Туризмът в страната ви трябва да се развие, трябва да има повече реклама и по-добро сътрудничество между тур операторите”, убеден е Негово Превъзходителство Хайджоу.
Пред журналистите той допълни още, че през изминалата година в България са пристигнали 20 000 китайски туристи, но само 2 000 от тях са дошли директно от Китай.
Според посланика е нужен стимул от страна на двете правителствата, които да работят за улесняване на визовия режим и за подобряване на транспортните връзки, като например самолетните полети между Китай и България.
Негово Превъзходителство г-н Джан Хайджоу бе приет и от областния управител проф. Стефан Желев.
По време на срещата дипломатът беше придружаван от първия секретар на мисията г-н Ян Сюй и културния аташе г-н Шъ Чуен.
Проф. Стефан Желев представи социално-икономическата характеристика на област Шумен, акцентирайки върху неравномерното икономическо развитие на отделните общини в региона, съобщиха от Областна администрация.
„Необходими са инвестиции в по-малките общини, които изостават в своето развитие“, подчерта областният управител проф. Желев. Той запозна Н. Пр. г-н Джан Хайджоу с инициативата за изграждане на скоростен път Силистра-Лесово и подчерта важността на това трасе за подобряване на транспортните връзки между Северна и Южна България, както и неговото положително въздействие върху цялостното развитие на областите, разположени по трасето.
От своя страна китайският дипломат изрази убеждението си, че добрата инфраструктура е основание и предпоставка за икономическото развитие. Той подчерта, че Китай активно се стреми към разширяване на икономическите връзки с Европа.
В края на разговора областният управител проф. Стефан Желев и Н. Пр. г-н Джан Хайджоу изразиха задоволството си от ползотворната среща и намеренията си да бъдат осъществени нови срещи за задълбочаване на взаимното сътрудничество.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКитайският посланик Джан Хайджоу на визита в Шумен (снимки)
Следваща статияГрадус-два надолу, синоптиците замениха оранжевия код с жълт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here