дом Икономика Повишават с 5% социалната пенсия

Повишават с 5% социалната пенсия

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Размерът на социалната пенсия за старост ще определи днес на заседание служебното правителство. Увеличението от 5% ще влезе в сила от 1 юли. По този начин досегашният размер на социалната пенсия за старост от 141.63 лева ще стане 148.71 лева.
Промяната ще се отрази и на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, защото според закона техният размер се определя от социалната за старост. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще се повишат и добавките към пенсиите, които се определят като процент от социалната пенсия за старост.
Общо 128 000 пенсионери ще получат увеличение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМилена Недева на среща с жителите на Кюлевча за проблемите на селото
Следваща статияПиян шофьор седна зад волана на „Мерцедес“ и подкара към …ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here