дом Култура Писателката Здравка Евтимова ще се срещне с читатели в Шумен

Писателката Здравка Евтимова ще се срещне с читатели в Шумен

0
ДЯЛ

На 12 юни (събота) от 17.00 часа НЧ „Добри Войников-1856” организира среща-разговор с известната писателка и преводачка Здравка Евтимова.
Срещата ще се проведе в зала „Сава Доброплодни” на читалището, съобщиха от културния институт.
Здравка Евтимова е българска писателка, родена в Перник през 1959 г. Завършва английска филология в Университета „Св. Св. Кирил и Методий“, Велико Търново. Нейни разкази са издавани в 32 страни на света. Живее в Перник, България. Говори и пише на български, английски, френски, немски и руски език.
През 2015 г. разказът на Здравка Евтимова „Кръв от къртица“ беше включен в учебниците по английски език за гимназиалния курс в Дания; от януари 2019 г. същият разказ е включен в учебник за преподаване знания по литература за прогимназиите в САЩ – 8-и клас. Разказът на Здравка Евтимова „Seldom“ („Рядко“) е включен в антологията „Best European Fiction 2015“ („Най-добра европейска проза 2015 г.) на издателство Dalkey Archive Press, САЩ, 2015.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИнцидент по време на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 21“
Следваща статияКазусът „Референдум за отделяне на Мадара“ – все още нерешен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here