дом Криминале Още две възрастни жени паднаха в капана на телефонни измамници

Още две възрастни жени паднаха в капана на телефонни измамници

0
ДЯЛ

Две телефонни измами са регистрирани в петък в Шумен и в Нови пазар. На 26 януари за времето от 11 до 12:30 часа неизвестен въвел в заблуда по телефона 67-годишна жена. Обяснил, че иска съдействието й за акция на полицията за залавяне на измамници. Посъветвали я да постави всичките си ценности в торба, за по-голяма тежест когато ги заловят и ги съдят. Жената хвърлила през терасата торба с международния си паспорт, сумата от 4900 лева и 50 евро. По-късно, след като не й се обадили да й върнат парите, разбрала, че е попаднала в капан на телефонните измамници и подала сигнал в полицията. Образувано е досъдебно производство.
Около 10:30 часа на 26 януари на стационарен телефон в Нови пазар неизвестен се обадил на 71-годишна жена и се представил за Павлов- началник на полицията в града. Обяснил й, че се провежда операция за залавяне на телефонни измамници. Казал й, че тя попада в кръга на жертвите и й обяснил, че ще получи обаждане от измамници и ще й поискат съдействие. Веднага след това, последовало обаждане пак от мъж, който й казал, че ще правят операция на дъщеря й, за която са нужни 2800 лева. Жената събира 500 лева, следва дадените по телефона указания и носи парите до „Бялата чешма“. Оставя ги там затиснати с камък. След около един час на телефона й звъннали непознати, които се представили за полицаи. Благодарили й за съдействието за това, че са заловили измамниците благодарение на нея и са й заявили, че сумата ще й бъде върната в 16 часа. След като не й се обадили повече тя звъннала в полицията. След разговор с полицай разбрала, че такава акция не е провеждана и че никой от полицията не й е звънял да й иска съдействие. Разпитана е. Образувано е досъдебно производство.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия20-годишен отнесе няколко улични стълба, отърва се с фрактура на китката
Следваща статия51-годишен се почерпи и подкара „Опел” в Тодор Икономово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here