дом Общество Над 8 млн. лв. са нужни за възстановяване на градския стадион в...

Над 8 млн. лв. са нужни за възстановяване на градския стадион в Шумен (снимки)

0
ДЯЛ

Община Шумен ще търси цялостно финансиране за ремонт на градския стадион „Панайот Волов”.


„Необходимата сума за цялостното обновяване на спортното игрище ще е от 8 до 10 млн. лв.”, заяви за 24shumen.com заместник-кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров.
Стадионът е с капацитет 24 390 места, от които 21 765 са седящи.

В последните години състоянието на градския стадион се е  влошило значително. Тревата е обрасла по скамейките, стъпалата се рушат. Поради тази причина по време на мачове, за публиката са отворени само секторите А и В, както и малкият сектор за гости. По този начин реалният капацитет на стадиона намалява до около 12 000 души.
В момента достъпът до него е ограничен, защото мазилката се руши, има стени които са поддали и са опасни.

Стадион „Панайот Волов“ е единственото място за провеждане на големи концерти,  но поради лошото му състояние, се използва „английският“ сектор ‘Б’, който може да събере близо 10 000 души.


Засега любителите на футбола се задоволяват с игрището, което се намира над стадиона и е добре поддържано.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия20 дни без вода: Спрените имоти в „Бялата пръст” пресъхнаха
Следваща статияОт Чехия до Велики Преслав: Изселничка откри изложба в родния си град

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here