дом Икономика Отчитат спад в разходите за придобиване на дълготрайни материални активи

Отчитат спад в разходите за придобиване на дълготрайни материални активи

0
ДЯЛ

През 2016 година разходите за придобиване на дълготрайни материални активи (ДМА) във всички сектори на икономиката на област Шумен са 242 млн. лв. и в сравнение с предходната година намаляват с 32.0%. Това отчитат от Статистиката в Шумен.
Най-голям обем инвестиции в ДМА са вложени в промишления сектор – 113 млн. лева. Следват секторът на услугите, като търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство и сектор селско, горско и рибно стопанство, където разходите за придобиване на ДМА са по 43 млн. лева.
В сравнение с 2015 година инвестициите за ДМА в трите сектора намаляват.
Регистрирана е и промяна в структурата на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи по видове. Относителният дял на направените инвестиции за сгради, строителни съоръжения и конструкции намалява с 19.9 пункта в сравнение с предходната година и достига 29.8%. Същевременно се увеличават вложените средства за машини, производствено оборудване и апаратура – със 7.0 пункта, за транспортни средства – с 6.0 пункта и за закупуване на земя – с 4.3 пункта, които формират съответно 37.6%, 14.4% и 9.3% от общия обем инвестиции в ДМА.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтпуснаха още 100 милиона лева за полицаите, протестите продължават
Следваща статияПет улици в Индустриален парк с нови имена

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here