дом Общество Откриха площадка по пътна безопасност в ДГ „Смехорани“

Откриха площадка по пътна безопасност в ДГ „Смехорани“

0
ДЯЛ

В детска градина „Смехорани“ в Шумен бе открита площадка по пътна безопасност. Това стана в Националния ден на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Пред децата клоун нагледно показа, какви могат да бъдат травмите от пътни инцидент. В уроците по безопасност на пътя бяха припомнени основни правила за безопасно пресичане и придвижване и сигналите на светофара. В края на заниманията /тематични игри и беседи/ се оказа, че всички деца знаят правилата за безопасно пресичане и къде могат да управляват велосипеди, тротинетки и ролери.
„Знаците са наши приятели, а ние не сме герои“, каза комисар Йордан Дундаков в детска градина „Смехорани“ и призова децата да контролират родителите си особено при дълъг път и да им напомнят да спазват ограниченията на скоростта.
Заниманията приключиха с пожелания за безопасно лято и съвети към малчуганите при придвижване с автомобил към морето да припомнят на мама и тате да спазват знаците по пътя.
Откриването на площадката по пътна безопасност бе част от инициативите, с които Областната дирекция на МВР в Шумен отбеляза 29 юни.
Полицейски служители гостуваха в детските градини „Дружба“, „Щурче“, Смехорани“, „Слънце“ и „Космонавт“ в Шумен, 4 детски заведения в общините Хитрино и Венец, както и други населени места в областта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШумен се включва в инициативата „България срещу диабета“
Следваща статияЕвакуираха хора от блок на „Българанов“ заради пожар в апартамент

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here