дом Криминале Оставиха в ареста шуменец, обвинен за серия грабежи

Оставиха в ареста шуменец, обвинен за серия грабежи

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Обвиняем за три грабежа ще продължи да търпи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, реши Варненският апелативен съд. Срещу Недко М. е повдигнато обвинение за грабеж в големи размери, извършен след заплаха и представляващ опасен рецидив. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.
На 8 октомври миналата година 38-годишният мъж откраднал дамска чанта в Шумен. В хода на разследването станало ясно, че е извършил още две посегателства над жени. Използвал нож, за да сплаши жертвите. Мъжът е бил задържан в ареста през декември. Недко М. има девет осъдителни присъди за кражби и грабежи.
На 17 юни Шуменският окръжен съд е отказал да измени мярката му в по-лека и защитата му обжалва пред въззивната инстанция. Аргументът е, че той не би се укрил и оказва съдействие на разследването. Недко има 4 деца, за които иска да се грижи, посочи адвокатът.
Според държавното обвинение, няма основание за промяна на мярката за неотклонение. Разследването по делото е приключило и предстои произнасяне на прокурора. Тежкото семейно положение не е попречило на Недко да извърши престъпленията, а освен това той е проиграл част от присвоените средства на хазарт.
След като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, въззивният състав констатира, че не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката за процесуална принуда. Доказателствата по делото сочат, че Недко е извършил престъпленията, за които е обвинен. Това е установено чрез разпити на свидетели, разпознавания и веществени доказателства. Съдът счете, че е налице опасност той отново да наруши закона, защото три от деветте му предходни присъди са за грабежи. По настоящото производство обвинението е, че е действал в условията на опасен рецидив, като са включени три престъпни деяния, извършени в кратък период от време.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия за грабежи Недко М., е окончателно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонсултативен съвет към кмета се заема с проблемите на младежите в община Каспичан
Следваща статияШуменски спортисти ще участват в младежкия фестивал „Олимпийски надежди“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here