дом Общество Определени са пасищата и мерите в община Никола Козлево

Определени са пасищата и мерите в община Никола Козлево

0
ДЯЛ

Животновъдите в община Никола Козлево вече могат да подават заявления за ползване на пасищата и мерите от общинския поземлен фонд за общо и индивидуално ползване. Общинският съвет прие и правила за ползването на ливади. Утвърдени са начални тръжни цени на имотите от лицензиран оценител.
Задълженията на Общината са да осигури безпрепятственото ползване на общинските мери и пасища за извеждане на паша на притежаваните от земеделските стопани животни. Както и да предоставя на ползвателите необходимата информация и методически указания относно предприетите мероприятия по поддържане и опазване на имотите.
Животновъдите имат задължения да почистват постоянните пасища от нежелана храстовидна растителност и да провеждат борба с плевели и устойчиви растителни видове. Те нямат право да променят предназначението на пасищата. Не могат да ги разорават и да ги използват за неземеделски нужди.
Има забрана и за замърсяване с битови, строителни, производствени и опасни отпадъци. Недопустимо е животните да се извеждат нощем на паша.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАнгелските гласове на хор „Бодра песен“ ще се извисят във Великденски концерт
Следваща статияПолицията отчете: 11 400 глоби с фиш са наложени от началото на годината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here