дом Наблюдател Операция TISPOL в действие! Следят за нарушения на пътя (снимки и...

Операция TISPOL в действие! Следят за нарушения на пътя (снимки и видео)

1
ДЯЛ

През цялата настояща седмица се провежда европейска операция, която е по линия на TISPOL. Тя е насочена главно към проверка на товарни автомобили, но няма да бъдат подминати и останалите МПС-та на пътя.
Днес проверката се извърши по главен път Шумен- Бургас на аварийните площадки село Радко Димитриево в посока към село Ивански. За два часа са проверени 25 автомобила и 8 тежкотоварни, три от които с чужда регистрация. Съществени нарушения не са констатирани. Сред нарушенията бяха невключени светлини, един водач, който е правоспособен не си носеше документи, а друг беше без технически преглед. Всички бяха с предпазни колани. На мястото имаше и инспектори от ДАИ.
„По някой път се случва да има водачи, които не спазват дадените почивки или са с изтекли документи, или пък са с нередовни документи по отношения на извършване на самия превоз“, каза пред журналисти инсп. Мирослав Миронов от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Шумен.
Той допълни още, че е важно да се спазва регламентираната почивка на шофьорите, която гласи, че на всеки 4 часа те трябва да имат поне 45 минути за отдих, за да бъдат адекватни на пътя. В противен случай, умората, натрупана в тях, може да е реална предпоставка за възникване на тежки пътно транспортни произшествия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНатоварен трафик и опашка от автомобили, заради затварянето на ул. „Марица”
Следваща статияЕкоинспекцията извърши 83 проверки за месец, събра 5 287 лв. от нарушители през септември

1 коментар

  1. При констатирано нарушение трябва да вземете мерки, ама Миронов сигурно ги пуска гратис.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here