дом Криминале Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 24-годишен мъж за грабеж на...

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 24-годишен мъж за грабеж на възрастна жена

0
ДЯЛ

24-годишният Евгени Ив. от шуменското село Имренчево е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за грабеж на възрастна жена, извършен със сила и заплашване, в съучастие и представляващ опасен рецидив – престъпление по член 199, ал. 1, т. 4, във връзка с член 198, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 и член 29, ал. 1, буква „б“ от Наказателния кодекс.
Само три месеца след престъплението, извършено на 17 срещу 18 юли 2017 г., подсъдимият Евгени е предаден на съд. Съучастникът му Кънчо Кънчев вече е осъден на 3 години лишаване от свобода ефективно, след като сключи споразумение с прокуратурата, което съдът одобри.
Двамата се срещнали в село Имренчево, където пили. След това отишли до съседно село, където продължили да пият. Вечерта се разделили и Кънчо Кънчев се прибрал да спи в къщата на дядо си. Около 22 часа съучастникът му Евгени Ив. го събудил с предложението да направят „удар“. Обяснил му, че 91-годишната съседка баба Калина, вдовица отпреди 50 години, имала 1000 лева, които могат да ограбят.
Евгени счупил стъклото на преддверието на къщата, влязъл вътре и отключил с ключа, който бил от вътрешната страна на вратата. Двамата влезли в стаята, където спяла възрастната жена, събудена от счупването на стъклата. Евгени започнал да иска парите й, тършувал из стаята да разбере къде ги крие, докато Кънчо му светел с мобилния си телефон.
В едно чекмедже Евгени открил портмонето на бабата, в което имало 2 банкноти по 20 лева. Разкъсал възглавница, в която намерил найлонов плик с три банкноти по 50 лева, и продължил да иска баба Калина да му каже къде крие останалите си пари. За да я принуди, той я хванал за врата. Жертвата се изплашила и дръпнала ръцете му, за да не я удуши. Тогава Евгени я ударил в главата.
Възрастната жена познала по гласа Кънчо, когото познавала от дете. Попитала го за името, но той не го казал. На тръгване двамата преровили и мазето на ограбената жена, но не намерили нещо за вземане.
Подсъдимият Евгени Ив. е осъждан като пълнолетен за палеж, унищожаване и повреждане, за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, както и за проявена жестокост към гръбначни животни.
Предстои делото срещу 24-годишния опасен рецидивист да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, подсъдимият може да получи наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕзиковата гимназия в Шумен – училище посланик на Европейския парламент
Следваща статияТъжен факт: Населението на Шуменска област намалява и застарява

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here