дом Общество Общинският съвет в Никола Козлево отхвърли инвестиция за 2,5 млн. лева

Общинският съвет в Никола Козлево отхвърли инвестиция за 2,5 млн. лева

0
ДЯЛ

Огромна инвестиция за 2,5 милиона лева, която осигуряваше работа на 20 безработни не одобриха на днешното заседание общинските съветници в Никола Козлево. „Против” инвестиционното предложение от „ЕТ ИСМ 91 Иса Сали” са гласували всички съветници с изключение на един, който е подкрепил докладната на кмета Ешреф Реджеб, научи 24 shumen.com. В конкретния случай се касае за продажбата на около 1000 декара земя от общинския поземлен фонд в землището на с. Векилски. Ако сделката беше гласувана от местния парламент жители на две села Пет могили и Векилски бяха готови да излязат на протест, разкри наш източник.
„В бъдеще може докладната на кмета може и да мине , но днес не мина. Причината няма сериозно инвестиционно намерение в детайли”, сподели пред 24shumen.com председателят на Общинския съвет Стефан Стефанов. Той съобщи, че безпроблемно е гласуван отчета за касовото изпълнение на бюджета за първото шестмесечие на годината. Съветниците решили да бъде закупен специализиран автомобил за изхвърляне на отпадъци.
От отхвърлената кметска докладна става ясно, че собственикът на фирмата- инвеститор е пожелал за срок от 20-25 години да наеме въпросната земя, ниви, или да я закупи. Предвижда се създаването на овощни градини – кайсии и сливи, като след реализацията на инвестицията на стойност 2.5 млн.лева , ще бъдат разкрити около 15-20 работни места. Напояването ще бъде капково и ще бъде създадено специално водоснабдяване.
Записано е още, че Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в Никола Козлево дава възможност за отдаване на земеделски земи от общинския поземлен фонд под аренда след провеждане на публичен търг или публично оповестен конкурс с начални тръжни цени.
Ето и коментара на кмета Ешреф Реджеб: Аз на своя глава не мога да взема решение за продажба на земята. Уверявам ви! Предложих на Общинския съвет да обсъди постъпилите при мен две заявления от инвеститор от с. Каравелово. Едното заявление е от миналата година. Намеренията бяха сериозни – да открие нови работни места. А при нас безработицата е висока. Работодателят сподели, че ще работи с модерна техника. Каквото решат съветниците това ще бъде. Не зная за подготвения протест.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия3 в 1: Паркирал в насрещното, след забранителен знак и на спирка
Следваща статияС празник бе закрита XI Детска работилница за изкуство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here