дом Общество Общинските съветници от „Движение България на гражданите” с предложения за бюджет`2021

Общинските съветници от „Движение България на гражданите” с предложения за бюджет`2021

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/ Архив

Писмено предложение, отнасящо се до бюджета на общината са депозирали общинските съветници от „Движение България на гражданите” – Бисерка Йовчева, Даниела Русева и Христофор Крумов. То включва направата на път, който да свързва живущите на ул. „Асен Златаров” №15 и №16 с главния път от „Пети километър” по посока към Шумен. Понастоящем, връзката на живущите на тези адреси с града е по много тесен път, със завои и множество дупки, който е бил с временен характер, но в продължение на дълги години е останал единствената пътна връзка с града.
Ето какво още предлагат тримата общински съветници:
„Настояваме и за асфалтиране на вътрешното платно на бул. „Симеон Велики”, което предложихме и миналата година във връзка с бюджета. Асфалтирането бе извършено на част от това платно до гостилница „Чарли”. Предложението ни е да бъде довършено това асфалтиране в района от гостилница „Чарли” до селскостопанската гимназия. Поради лошото състояние, там отказват да влизат линейки и други автомобили със специално предназначение. Предлагаме и единствената улица, която е все още павирана, намираща се в централната част на град Шумен – ул. „Рафаил Попов” да бъде асфалтирана. Понастоящем тя е с огромни вдлъбнатини и неравности по нея. Този ремонт ще облекчи и движението по ул. „Цар Иван Александър”, като ще даде възможност за по-бърза и безопасна връзка с ул. „Цар Освободител”. През 2020 година, отправихме питане до кмета на община Шумен за пълната тъмнина в района на площада от автогарата до ж.п. гарата. В тази абсолютна тъмница, ние посрещаме гостите на Шумен, както и шуменци, които се връщат в града. При отговора на кмета на общината, бе поет ангажимент, проблемът да бъде отстранен през 2021 година. Държим средствата за осветление да бъдат предвидени в бюджета за тази година. Осветление и тротоари липсват и в района от магазин „Крис” до предприятието „Сердика”, които проблеми също трябва да бъдат решени с бюджета. Работещите в тази част на града се придвижват в пълна тъмнина и кал. Оплаквания имаме и за автобусната спирка на автогарата, покривът на която е като решетка с огромни отвори и няма никаква защита от дъжд и сняг. Това не са големи средства, които могат да бъдат предвидени в бюджета, или включени в програмата за текущи ремонти.
Хората ни се оплакват и от невъзможността бебешки и инвалидни колички да преминават през подлеза на автогарата, поради липсата на подход за инвалиди. Задължение на Общината е да осигури достъп на инвалиди, за което също следва да бъдат предвидени средства в бюджета. Настояваме Общината да подкрепи и международната олимпиада по информатика, която се провежда в Шумен и е много престижна за града ни, с все по-широко международно участие.
При изготвянето на предложенията, сме се съобразили с пандемичната обстановка и от там – вероятността за по-ниски приходи в бюджета през 2021 година, поради което исканията ни не са прекомерни, а са в границите на нормалните параметри“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПътищата в община Венец са разчистени и опесъчени
Следваща статия627 са излекуваните от COVID-19 за денонощие, новозаразените – 598

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here