дом Общество Общината – партньор по проект, борещ евроскептичната вълна

Общината – партньор по проект, борещ евроскептичната вълна

0
ДЯЛ

Община Шумен е партньор по проект „Европоли – иновативен подход „отдолу-нагоре“ за борба с евроскептицизма чрез работа в мрежа“, съфинансиран по програма „Европа за гражданите“ на Европейската комисия. Водеща организация по проекта е Чентро Диего Фабри от Община Форли, Италия. Проектът представлява опит за преодоляване на характерния за цяла Европа открит конфликт между „родители“ и „деца“ по отношение нагласите към Европейския съюз. Става въпрос както за поколенческите различия между евроскептичните „стари“ и евроентусиазираните „млади“, така и за усилията, които Европа полага за привличане на двете поколения. Целта на проекта е посредством работни срещи между представители на партньорските организации и споделяне на добри практики, и с активното участие на местното население, да допринесе за смекчаване на евроскептичната вълна, особено типична за по-възрастните хора в малките населени места.
Освен Община Шумен, партньори са Община Медина дел Кампо /Испания/, Община Фано /Италия/, Университета по изкуствата в Търгу Муреш /Румъния/, Община Сзолнок /Унгария/, Младежки център Веление /Словения/ и Община Макарска /Хърватска/. За участието си в проекта, Община Шумен ще получи финансиране, което покрива напълно разходите и като партньор. Консултантски услуги по проекта извършва Фондация Аделе, а дейностите се координират от отдел „КМДС“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНамериха „фаска“ марихуана у 14-годишно дете
Следваща статияНаградиха победителите в конкурса за коледна украса (снимки и видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here