дом Общество Обсъждат задължително носене на маски в община Никола Козлево

Обсъждат задължително носене на маски в община Никола Козлево

0
ДЯЛ

От понеделник следващата седмица всички жители на община Никола Козлево да носят задължително защитни маски заради COVID-19, обсъжда общинското ръководство.
„Още не е решено, но обмисляме да въведем тези мерки като защитни. Добър вариант е срещу разпространението на заразата“, заяви пред 24shumen.com зам.-кметът Иван Иванов.
По думите му по-голямата част от хората спазвали въведените противоепидемични мерки. На обществени места се носят маски, особено в магазини. Търговските обекти са най-често посещавани. Само дотам и обратно в къщи, е правилото.
Спазва се и задължителната дистанция от 2 метра при пазаруване и на касата.
„Не сме констатирали груповия събирания на хора“, уточни зам.-кметът.
Контролът за спазването на въведеното извънредно положение осъществяват здравните медиатори, съвместно с полицията. За реда следи и общински екип.
Отговорни в кризисната ситуация са и кметовете на кметства.
Зам.- кметът Иванов определи мерките на правителството като напълно адекватни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови аварии: Спират водата в част от Шумен
Следваща статияПрокурори и следователи дариха лични средства на МБАЛ-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here