дом Общество Обновяват детската градина в село Драгоево

Обновяват детската градина в село Драгоево

0
ДЯЛ
Снимка: facebook

Целодневна дестка градина „Славейче” ще бъде напълно обновена, след като община Велики Преслав спечели проект за основен ремонт, благоустрояване и мерки за енергийна ефективност по Мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ към Проект „Красива България“.
Спечеленият проект е на обща стойност 64 996 лева, от които 35 000 лева е сумата, с която Община Велики Преслав ще съфинансира реализирането му.
Сградата на ЦДГ „Славейче“ в село Драгоево е построена в началото на миналия век и от въвеждането си в експлоатация до настоящия момент се използва като детска градина. Представлява масивна постройка с четири класни стаи, две учителски стаи, канцеларии, кухня с обслужващи помещения, коридор и санитарен възел. Зданието е в относително добро конструктивно състояние, но не и по отношение на енергийната ефективност.
През 2014 година лицензиран орган за контрол извършва измерване на микроклимата в детското заведение. В заключителната част на сертификата се констатира, че не съответства по параметъра “температура на въздуха“.
Въз основа на издадения сертификат за контрол и водена от ограничения финансов ресурс за ремонтни дейности, Общинска администрация предлага идеята за кандидатстване по Проект „Красива България“ за следните основни дейности: полагане на външна изолация по стени, подмяна на дървена дограма с PVC, изолиране на тавани, доставка и монтаж на енергоспестяващи осветителни тела, благоустрояване в двора на детското заведение и др.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБизнес-форуми в Турция инициира Българо-турската индустриална камара
Следваща статияЕвродепутатът Илхан Кючюк с инициативи за Международния ден на майчиния език

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here