дом Общество Областният управител: Криминално проявени хора са нахлули в сградата и са причинили...

Областният управител: Криминално проявени хора са нахлули в сградата и са причинили безредици (видео)

0
ДЯЛ

Имало е протест пред сградата на Областната администрация и криминално проявени хора са нахлули вътре, направили са цялата тая безредица и считат, че това ще остане безнаказано, заяви областният управител проф. Стефан Желев пред медиите тази вечер. Той каза още, че служителите му били обиждани и псувани, нещо, което никой от тях не заслужавал.
По думите му тези, които са организирали протеста, би трябвало да ги е срам, защото 35 години никой не си е мръднал пръста нещо да направи във ВиК-сектора. Дълги години управител там бил човек от БСП. Оставили са сектора да загине.
От 3 години, откакто ГЕРБ е на власт, нещо реално се прави. И точно тези, които нищо не са правили, насъскват хората и да яхват протеста…., въздъхна тежко проф. Желев.
Областният управител отрече да е пуснал сигнал или жалба, но се е консултирал с юристи, защото иска да пусне такава в полицията.

Заместник областният управител Шаренков също бе категоричен, че от приключването на протеста до момента не е подавал нито писмен, нито устен сигнал до когото и да било. Той прикани медиите, ако намерят такъв документ, подписан от него, да го донесат и да го нарекат „лъжец“. Какъвто го бил нарекъл общинският съветник Веселин Пенчев. Не получил обаче микрофона, за да даде своя отговор на квалификацията на съветника от БСП.
Няма счупени прозорци, изкъртени дограми, не бих допуснал погром в сградата. Лично аз отворих вратата на протестиращите и им показах, че г-н областния управител не е в кабинета си. Но нашите служителки бяха наричани с такива обидни квалификации, които считам за недостойни от устата на един мъж, заяви Шаренков.
Дал е своите показания в полицията за случилото се така, както ги е видял след като от органите на реда са го потърсили. Обяснения са били поискани и от служители в Областната администрация, както и от тези на пропуска. По думите на Шаренков, там работят хора в неравностойно положение и те нямало как да дадат отпор на нахлулите 30-40-50 протестиращи.
Все още не е ясно откъде са тръгнали спекулациите за „погрома“ в сградата и кой, и дали е подал сигнал в Областната дирекция на МВР.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВеселин Пенчев: Сигналът към полицията е опит да бъде смазан гласът на протестиращите (видео)
Следваща статияВъпреки протестите, КЕВР прие новите цени на водата, в Шуменско ще плащаме 3,32 лв./куб.м

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here