дом Общество Нов проект дава шанс на ученици от уязвими групи в Смядово да...

Нов проект дава шанс на ученици от уязвими групи в Смядово да учат

0
ДЯЛ

7 клуба по интереси са сформирани в три училища на територията на община Смядово, като 200 ученици от различен етнически произход са се включили в тях. Сформирани са били и три родителски клуба. Логопед и психолог са оказвали специализирана помощ и подкрепа на ученици. Консултирани са родители.
Организирани са няколко кампании за преодоляване на стереотипи и негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност. Както и кампании за подкрепа на образованието в етническа смесена среда.
Тези резултати бяха отчетени след успешната реализация на проект „Децата на община Смядово – заедно мечтаят, учат и играят“.
На пресконференцията присъства кметът на община Смядово Иванка Николова,
която поздрави учениците, участвали в дейности по проекта, и изрази благодарност към целия екип и партньорите по проекта за постигнатите съвместни успехи в името на децата, независимо от етническия им произход. Г-жа Николова подчерта, че общината води целенасочена политика за постигането на значими и устойчиви резултати в сферата на образователната интеграция на учениците от етническите малцинства в рамките на цялата община.
Общата стойност на проекта по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 е 272 953,80 лв.
Община Смядово е бенефициент по проекта в партньорство със сдружение „Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ Велико Търново и Великотърновския университет.
Основната цел на програмата – подобряване на условията за равен достът до училищно образование, засилване на мотивацията на ученици и родители за участие в образователния процес, включване на родители.
Стана ясно, че работата в мултикултурна среда и приобщаването на ученици от ромски и турски произход към извънкласни и извънучилищни дейности, съобразно с техните възможности и интереси ще продължи и по следващ проект „Община Смядово с грижа за всички“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на тока
Следваща статия4-годишно шуменче с награда от събор на народното творчество

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here