дом Общество Ново общинско предприятие заработи във Велики Преслав

Ново общинско предприятие заработи във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Нова общинска структура „Велики Преслав“ работи от няколко дни в старата столица. За създаването й има решение на Общинския съвет.
Финансирането е осигурено изцяло от местния бюджет, съобщиха от Общината.
Предприятието е приемник на досега действащият „Домашен социален патронаж“ и „Трудова заетост“ и ще обхване дейностите на тези две предприятия.
Разкрити са 25 постоянни работни места. Функциите на звеното са да отговаря за хората, назначени по различни програми, приготвяне и доставка на храна, поддръжка на улично осветление, зелени площи, паркинги и пазари.
По Програмата за младежка заетост работа вече са започнали работа 15 лица, а 12 от тях са ангажирани в поддържането на обществени места.
Запазен е броят на ползващите услуги на Домашния патронаж 250 потребители.
„С решение на ОбС капацитетът на Патронажа от 1-ви май е увеличен. Общината, със съдействието на кмета ще кандидатства по нова Програма на Социалното министерство за подпомагане на три групи лица – хора под карантина, над 65 години и самотноживеещи. Целта е да бъдат обхванати освен хора от града , но и от селата“, заяви пред 24shumen.com ръководителят инж. Георги Стоев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУлиците в областния град се мият ежедневно
Следваща статияВицепремиерът Томислав Дончев vs президента Радев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here