дом Общество Нови 25 см сняг в Шумен, цялата снегопочистваща техника е по улиците

Нови 25 см сняг в Шумен, цялата снегопочистваща техника е по улиците

0
ДЯЛ


С нови 25 сантиметра сняг осъмна Шумен в сряда. Във вторник вечерта започна отново да вали, натрупвайки нова покривка.
Цялата налична техника на снегопочистващите фирми работи на територията на община Шумен. Общинската пътна мрежа се разчиства непрекъснато и пътищата са отворени за движение с изключение на направлението Живково – Велино. Въпреки това обстановката остава усложнена и от Общинската администрация призовават гражданите, ако не се налага, да не предприемат пътуване извън града.
Във всички села на общината има ток и вода. Седем души от общината, които са на хемодиализа, се обслужват по график, съобщиха от Общинския щаб за защита при бедствия и аварии.
Към момента усилията на общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ са насочени към разчистване на подходите към детските градини и яслите за осигуряване на достъп на децата и родителите и за нормалното зареждане с хранителни продукти.
Новата 25-сантиметрова покривка, която падналият през нощта сняг натрупа на територията на цялата община и продължаващият снеговалеж, създават затруднения на фирмите, които са изкарали по улиците и пътищата всички машини, пригодени за снегопочистване.
От Общинската администрация призоват ръководителите на фирми, учреждения, собствениците и наемателите на търговски обекти, жилищни сгради да организират почистването на снега от тротоарите и районите около сградите, в които се помещават.
Очаквайте още новини за пътната обстановка в Шумен и областта!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатвориха пътя за Разград, има ограничение на движението на други места
Следваща статияБалони над Шумен за Международния ден на хората с редки болести

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here