дом Политика Новите министри Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов положиха клетва

Новите министри Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов положиха клетва

0
ДЯЛ

Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов поемат регионалното, транспортното и вътрешното министерство
Парламентът избра новите министри . Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов поемат регионалното, транспортното и вътрешното министерство, съобщи Нова телевизия.
Първо беше освободен Ивайло Московски като министър на транспорта. Гласуваха 216 депутати, за бяха 208, против 8 въздържали се няма. НС избра веднага след това Росен Желязков за министър на транспорта, гласуваха 213 депутати, за 125, против 88, въздържали се няма.
След това беше освободен и Николай Нанков като регионален министър. Гласуваха 213 депутати, за 205, против 8, въздържали се няма. Веднага след това НС избра Петя Аврамова за регионален министър. Гласуваха 215 депутати, за 125, против 90, въздържали се няма.
Накрая депутатите освободиха Валентин Радев като вътрешен министър. Гласуваха 216 депутати, „за” 207, „против” 9, въздържали се няма. Веднага след това НС избра досегашния главен секретар на МВР Младен Маринов за министър на вътрешните работи. Гласуваха 216 депутати, „за” бяха 126, против 90, въздържали се няма.
Преди да бъде избран Росен Желязков каза, че няма да се крие като щит зад Министерския съвет.
„Като кандидати за министри не бихме се крили като зад щит с програмата за управление, а бихме поели ясен и категоричен ангажимент. Ангажиментът, който поемам, ако бъда избран за министър на транспорта, е да се опитам всички скептични усещания за усвояването на ресурси и процедури да получат своите структурни и формални гаранции за законосъобразност и ефективност”, заяви Желязков.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаличават 71 туроператори, не са сключили задължителна застраховка
Следваща статияУсловни присъди за двама шофьори за тежък инцидент, причинил смъртта на 1 човек

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here