дом Здраве Нова техника и материали за МБАЛ-Шумен от фонда „Помогни сега“

Нова техника и материали за МБАЛ-Шумен от фонда „Помогни сега“

0
ДЯЛ

С пари от фонда „Помогни сега“ за МБАЛ-Шумен бяха закупени медицинско оборудване и материали, бързи тестове. Със средства от дарителската кампания бе извършено и преустройство на Инфекциозното отделение в областната болница.
Благодарение на частните и корпоративни дарители за защита от COVID-19 в лечебното заведение са доставени до момента в болницата са доставени ЕКГ апарат (електрокардиограф, монитор, перфузор), пулсоксиметри – 12 броя, бързи тестове – 520 броя, ротаметри за кислород – 50 броя, кислородни концентратори – 5, стойки за системи и шлангове за респиратори по 50 броя, безконтактни термометри – 5,
интубационни тръби – 650 броя, операционни престилки – 1 000 броя, 800 са дарените
антивирусни филтри и овлажнители, защитните ръкавици – 8 860, маски – 18 500 и 7 000 чувала за обезвреждане на отпадъци.
Скоро се очаква да пристигне и поръчаният през фонда респиратор.
За да бъде гарантирана по-добра защита на пациентите и лекарските екипи, със средства от фонда бяха извършени строително-ремонтни дейности в Инфекциозното отделение на болницата. Така заразените с коронавирус са напълно изолирани от останалите пациенти в рамките на отделението.

„Помогни сега може да стане Помогни СИ сега. Всеки един от нас потенциално може да се окаже в положение да има нужда от медицинска помощ“ – това сподели шампионката по колоездене Анелия Карагьозян. Тя отдели от своя семеен бюджет, за да помогне на Шумен в борбата срещу корона вируса и призова шуменци също да се включат с дарение.
Към 15 юни събраните във фонда средства са 336 493,01 лв., а оползотворената сума е 332 463,62 лв. Наличните средства във фонда към момента са 4 029,39 лв.
Заплахата от коронавирус не е отминала и ежедневната нужда от защита на жителите на община Шумен и на работещите на първа линия остава.
Припомняме начините на даряваме:
-По банковата сметка на Стопанска камара – Шумен:
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
-В касите на EasyPay по същата сметка
-Онлайн в платформата Helpkarma.com – кампания „Помогни сега – Шумен срещу COVID-19“ на https://bg.helpkarma.com/campaign/pomogni-sega-1192/dashboard/preview
#помогнисега
Разчитаме на вашата подкрепа и предварително благодарим!
Видео материал с даренията и интервю с директора на МБАЛ-Шумен д-р Костов може да гледате тук.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва приемът на документи за второ класиране за първи клас
Следваща статияДвамата почетни граждани на Шумен ще бъдат обявени на предстоящата сесия на Общинския съвет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here