дом Прогноза за времето Необичайно високи температури днес, рязко застудяване в началото на седмицата

Необичайно високи температури днес, рязко застудяване в началото на седмицата

0
ДЯЛ

Днес южният вятър ще се усили. Ще бъде поривист, след обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще е силен и бурен. Облачността ще е променлива – предимно средна и висока. През деня ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне: максималните температури в страната ще са предимно между 20° и 25°. За Шуменска област максималната температура се очертава да е около 20°. Припомняме, че заради бурни пориви на вятъра обаче, в областта е обявен оранжев код. Това сочи справка в сайта на НИМХ-БАН.
През нощта срещу неделя и в неделя ще преобладава облачно време. От запад на изток ще превали, по линията на преминаващия студен атмосферен фронт, временно валежите ще са интензивни и значителни по количество. Силният югозападен вятър ще се смени с умерен северозападен, в североизточните райони – север-североизточен. Ще започне бързо понижение на температурите, чувствително ще бъде в Северна България, особено в североизточните райони, където по-късно през деня в неделя дъждът ще се примеси със сняг.
През първия ден от новата седмица времето ще остане много динамично, с условия за валежи и силен вятър с променяща се посока. В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, по-слаби в сравнение с неделя; вятърът временно ще бъде предимно от изток.
Температурите в Шуменска област ще паднат рязко, минималната ще е под нулата, а максималната едва 6°.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХристиян Тотев отнесе съперниците си, завоюва третата си световна титла по муай тай
Следваща статияНа Шуменското плато: Празник за пролетното равноденствие готви ШУ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here