дом Общество На Игнажден осветиха болничния параклис „Св. Пантелеймон“

На Игнажден осветиха болничния параклис „Св. Пантелеймон“

0
ДЯЛ

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети параклиса в двора на МБАЛ – Шумен. В богослужението участваха и свещеници от Шуменска духовна околия. А ритуала по православния канон уважиха кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител Стефан Желев, зам.-кметът по здравеопазване д-р Светлана Маркова, председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, както и изпълнителният директор на болницата д-р Атанас Атанасов и част от персонала на лечебното заведение.
„Добра комбинация е до болницата да има и молитвен дом, врата небесна. Някога премъдрият Иисус син Сирахов беше казал: почитай лекаря, защото Господ го е създал и лекуването е от Всевишния“, заяви митрополит Йоан след освещаването на молитвения дом. Той отбеляза, че в своето съществуване човек има нужда и подкрепа от съсловието на лекарите, тъй като те са се посветили на изключително важна наука, която е изкуство. Митрополит Йоан припомни, че болестта винаги е последствие от греха на човека. Той даде добра оценка на спонсорите, които са осигурили молитвения дом, за да могат болните, да получат духовна утеха и подкрепа.
Владиката благодари на болничното ръководство и местната управа начело с кмета и областния управител.
Варненска и Великопреславска митрополия дарява 2 000 лева за болничния параклис. Средствата ще бъдат осигурени дни преди Рождество Христово. „Винаги може да разчитате на нас“, обяви владиката.
Догодина най-вероятно и в Тракийския квартал ще бъде построена църквата, обяви кметът Любомир Христов.
Миницърквата до болницата е гръцки тип. Дарение е от бизнесдама, която е пожелала да остане анонимна. Светите образи на Божията майка и Св.Николай са руски, обясни проф. Сава Сивриев, теолог и преподавател в Шуменския университет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСалманово без вода през зимата, искат отчет от ВиК
Следваща статия01.01.2018-та: Минималната работна заплата става 510 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here