дом Спорт Наши състезатели с призови места на финалите на Ученически игри 2018-2019

Наши състезатели с призови места на финалите на Ученически игри 2018-2019

0
ДЯЛ

Ученическите отбори по волейбол, баскетбол и тенис на маса на СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен регистрираха отлична игра и заеха призови места на финалите на Ученически игри 2018 – 2019. Училището е единственото в спортната история на града, което има три финала на Ученически игри. За да достигнат този етап, те завоюваха първи места във всички етапи – общински, областен и зонален.
Първи приключиха спортния сезон девойките от волейболния отбор /XI –XII /клас/, който зае достойното пето място сред общо десетте отбора – от Варна, Видин, Нова Загора, Павликени, Банкя, Попово, Разлог, Пазарджик, Казанлък и Шумен.
От 5 до 9 юни се проведоха финалните мачове по баскетбол и тенис на маса. Баскетболният отбор при момчетата /V – VII/ клас от три изиграни мача в Перник преди двубоите за финалната четворка регистрира три победи, което е изключително добър резултат. Трето място и бронзови медали завоюваха момчетата в една изключително трудна и оспорвана битка срещу отбора на Русе.
Повече от достойно се представи и отборът по тенис на маса при момчетата /V – VII клас/, който се класира на четвърто място в Момчилград, където се проведе финалният етап на първенството.
По повод полученото от директора на Център за подкрепа на личностното развитие – Ученическа спортна школа „Хан Крум“, Валентин Савчев, благодарствено писмо заради проявената съпричастност при провеждането на Ученически игри през учебната 2018-2019 година, директорът на хуманитарното училище Валентина Тодорова, коментира: „Изключително съм щастлива от извоюваните спортни победи на нашите ученици. Спортът е фактор, който ни изгражда като борбени и дисциплинирани личности, формира качества като себеуважение и уважение към другите, концентрация, толерантност и отговорност. Насърчаването на спортните изяви на нашите ученици е част от стратегията да се продължат спортните традиции на училището, за да бъде желана територия за учениците, място, където да постигат както образователни, така и спортни успехи, които изграждат умения да се справят адекватно с предизвикателствата на живота и пораждат стремеж към завоюване на победи”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНационален конкурс за детска рисунка обяви ДЗИ
Следваща статияКуче от породата Кане Корсо вся паника във фризьорски салон в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here