дом Общество Наши ученици ще участват на откритата Московска олимпиада по информатика

Наши ученици ще участват на откритата Московска олимпиада по информатика

0
ДЯЛ

Шестима шуменци ще участват в тазгодишното издание на откритата Московска олимпиада по информатика. Това съобщи за 24shumen.com преподавателката по информатика от Шуменския университет (ШУ) гл. асистент Бисерка Йовчева.
Общо 19 български информатици ще участват в едно от най-трудните състезания в света. От Шумен са Иван Смиленов, Сали Басри, Ферат Исмаилов, Иван Борисов, Марин Йорданов и Даниел Койнов. Даниел е едва в 6-и клас, но се е състезава при големите и успява до стигне до финала.
Откритата Московска олимпиада се провежда за 13 поредна година. Състезанието ще бъде на 7 и 8 март. В него ще участват 350 млади информатици от цял свят. До финалите на едно от най-престижните състезания в света младите информатици стигат след два предварителни кръга и конкуренцията на над 2 000 информатици от цялата планета.
Шуменци ще участват за пети път в откритата Московска олимпиада. „Винаги сме печелили призови места. Въпреки изключителната трудност на задачите. Руснаците използват състезанието за подбор на млади надежди по информатика за университетите си“, разказа Бисерка Йовчева.
Шуменските състезатели и ръководителите им ще пътуват до Москва с финансовата подкрепа на фирма „Алкомет“.
Водачи на групата са гл. асистент Бисерка Йовчева, гл. асистент Валентина Дянкова от ШУ и Валентин Борисов. Валентин е студент в ШУ, а при първото учасие на шуменци в Московската открита олимпиада по информатика печели почетна грамота.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖилищата в Шуменско – с най-малка средна полезна площ в страната
Следваща статияЦветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here