дом Общество Наши студенти се класираха трети на Републиканската олимпиада по програмиране

Наши студенти се класираха трети на Републиканската олимпиада по програмиране

0
ДЯЛ

Трето място извоюва отборът на Шуменския университет (ШУ) на ХХХII Републиканска студентска олимпиада по програмиране. Това съобщи за 24shumen.com Бисерка Йовчева – гл. асистент от факултета по математика и информатика във висшето учебно заведение.
Поради извънредното положение тази година олимпиадата се поведе онлайн. В тазгодишното издание се включиха отбори от 10 университета в страната.
В надпреварата ШУ участва с два тима по трима студенти от специалност „Компютърна информатика“.
На първо място се класираха програмистите на Софийския университет (СУ). В първият отбор на столичани бяха Иван Ганев и Петър Ангелов, а във втория тим на СУ се състезава Антон Чернев. Тримата са шуменци, възпитаници на школа „А и Б“.
На второ място в Републиканската студентска олимпиада по програмиране се класира отборът на Техническия университет във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАко изборите са в неделя: 1.Няма да гласувам; 2.ГЕРБ; 3.БСП; 4.Слави Трифонов
Следваща статияСлънце и облаци ще се редуват днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here