дом Общество Национално Свето Кръщение под патронажа на БПЦ – Българска патриаршия

Национално Свето Кръщение под патронажа на БПЦ – Българска патриаршия

0
ДЯЛ

Нa 22 октомври 2017г. 1 000 новородени български бебета ще получат Свето Кръщение и ще станат православни християни. Инициативата е на кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“ и се осъществява под патронажа на Светейшия патриарх Неофит и Българската православна църква, която освобождава участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и дарява безвъзмездно кръщелните свидетелства.
Кампанията стартира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, който на 22 октомври лично ще даде своя патриаршески благослов на новокръстените, техните кръстници и близки в храм Св. София.
Списъкът с кръщелници е съставен по обявения от организаторите на кампанията ред за регистрацията. Кръщенето ще се извърши в големите градове на България – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Враца и Плевен.
Началният час на събитието в София е 10:00 часа, за Бургас е 13:00 часа, а в останалите градове то започва в 11:00 часа и ще продължи на групи по няколко деца.
Храмовете, в които ще се извърши Националното кръщене са: за София – храм „Света София” – Премъдрост Божия, ул. „Париж“ № 2; Пловдив – митрополитски храм „Св. вмчца. Марина”, Ул. Др. Вълкович № 7; Варна – катедралния храм „Успение Богородично”, пл. „Св. св. Кирил и Методий“ № 1; Бургас – катедрален храм „Св. Кирил и Методий”, Площад „Св. св. Кирил и Методий“; Русе – катедралния храм „Св. Троица”, пл. “Св. Троица“, № 9; Велико Търново – катедралния храм „Рождество Богородично”, ул.“Иван Вазов“ № 25; Стара Загора – храм „Въведение Богородично”, бул. „Патриарх Евтимий“ № 106; Враца – Митрополитски храм „Свети Николай“, пл. „Христо Ботев“, центъра на Враца; Плевен – храм „Света Параскева“, ул. „Св. Параскева“ № 15.
Според организаторите на кампанията „Направи го за България“, за по-малко от девет месеца, тя е постигнала забележителни резултати, като в нея са се включили повече от 1200 семейства с новородените си деца. Много от тях са на българи живеещи в чужбина, трети и четвърти деца в семейството, близнаци и дори тризнаци. Предвижда се тази богоугодна инициатива да не е еднократен акт, а да продължи и за в бъдеще с цел насърчаване на раждаемостта в страната ни, и приелите св. Кръщение деца на „Направи го за България“ да навлязат в православната вяра и живот.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУкрепват коритото на реката в село Тушовицa
Следваща статияЕвродепутатът Филиз Хюсменова посрещна в Брюксел активисти на ДПС от Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here