дом Спорт Най-добрите мериха сили в турнира по ускорен шах „Рапид Кюлевча“

Най-добрите мериха сили в турнира по ускорен шах „Рапид Кюлевча“

0
ДЯЛ

Приключи турнирът по ускорен шах „Рапид Кюлевча“ с организатори Община Каспичан, кметството на село Кюлевча и СКШ „Шумен“.
В състезанието взеха участие и професионалисти, и любители, и напреднали, и начинаещи – нещо, което може да се случва регулярно само в шахмата.
Необичайно за такива състезания, турнирът се проведе на открито, в центъра на Кюлевча, като масите за игра се разположиха на сянка, а в началото на турнира и на завет от летния предобеден дъжд), под нарочно издигната за целта група от тенти, което осигури на участниците добри условия за игра – пространство и свеж въздух.
Първи се класира гм Васил Спасов, без загуба, с 6 точки от 7 възможни. Негови подгласници станаха Ростислав Раев („Пристис“), Николай Йорданов („Етър“), Николай Тодоров (СКШ „Левски“), Илко Савов (СКШ „Шумен“), Живко Атанасов (СКШ „Шумен“).
Специалните награди отидоха при Емил Тодоров (СКШ „Шумен“) – сеньори (на 79 години!), Рада Илиева (ШК „Шумен“) – жени.
Християн Иванов и Александър Петков от ШК „Шумен“ станаха първи и втори в турнира до 14 годишни, а като най-добрите в групата до 10 година се записаха Нораир Шахбазян, Владимир Пенев от СКШ „Шумен“ и Димитър Шопов от Кюлевча.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Георгиев е новият районен прокурор на Шумен
Следваща статияИван Димитров от ГЕРБ спечели битката за кметския стол със 76% от вота в Цани Гинчево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here