дом Общество Над 61 000 са регистрираните безработните от началото на кризата до момента

Над 61 000 са регистрираните безработните от началото на кризата до момента

0
ДЯЛ

От началото на кризата с коронавируса у нас регистрираните безработни в бюрата по труда в страната са 61 646. Това съобщи на брифинг социалният министър Деница Сачева.
От началото на кризата до момента 9 000 души са намерили работа, а 32 000 са подали заявления за обезщетение.
За времето на кризата в бюрата по труда са обработени над 100 000 заявления.
Средно около 5 000 безработни се регистрират през последните дни у нас. Като пикът е бил миналия петък, когато те са били 5 100.
Едва 754 от завърналите се от чужбина българи до момента са регистрирани в бюрата по труда.
Поради наплив на хора в Русе и Варна са открити допълнителни филиали на местните бюра по труда.
Деница Сачева припомни, че документ могат да се изпращат по електронен път или по пощата.
До момента 840 са подадените заявления за подпомагане по мярката 60/40. Подадените по стария ред заявления се актуализират автоматично. На 14 април се очаква Европейската комисия да разреши започването на изплащане на парите по мярката.
Служителите в бюрата по труда, инспекциите по труда и социалните работници в страната, които работят на първа линия ще получат допълнително възнаграждение.
Деница Сачева увери, че към момента има и около 300 000 000 лева, които ще се използват за прилагане на мерки за подпомагане след времето на извънредното положение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазчистват от паднали дървета основни маршрути на Шуменското плато
Следваща статияМинистър Танева: 50% от храните в магазините трябва да са български!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here