дом Криминале Над 3000 нарушения по пътищата през юли, рекордьор е латвиец засечен с...

Над 3000 нарушения по пътищата през юли, рекордьор е латвиец засечен с 152 км/ час

0
ДЯЛ

3459 са констатираните от полицейските служители през месец юли нарушения на територията на ОДМВР – Шумен. Най-много са нарушенията за скоростта- 1079. За неправилно спиране или паркиране са санкционирани 492 водачи, на 28 от тях са съставени актове, на 464 са наложени глоби с фиш. 214 от проверените през юли водачи не са ползвали обезопасителни колани или каски, за което са били санкционирани. Толкова са били и с нередовни пътни документи. 103 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство. Само през месец юли в Шуменско са засечени да шофират 98 неправоспособни водачи. В 84 случая са установени водачи, които управляват превозни средства без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. 101 са санкционирани за неспазване на предимство, знаци и сигнали. През юли са съставени 4 акта на водачи, които са отнели предимство на пешеходец и 10 за неспазено предимство на червен сигнал. През седмия месец на годината са установени 28 водачи, които са шофирали в нетрезво състояние. След солидна почерпка с алкохол и промили над 1, 2 са засечени 13 водачи. 15 са шофирали след употреба на алкохол с концентрация под 1, 2 промила. 27 водачи са били забелязани от полицейските служители да шофират и да говорят по телефона без да ползват хендс фри устройство . Съставени са им актове за установени административни нарушения. През юли са санкционирани 37 пешеходци, които са пресичали на непозволени места. За нарушенията са съставени 36 фиша, съставен е и един акт. През месеца са спрени от движение 194 моторни превозни средства за техническа неизправност, без регистрационни табели и без „Гражданска отговорност“.
955 са съставените глоби с фиш на водачи, превишили скоростта с до 31 км/ час над позволената. 93 подлежат на санкция за управление на моторно превозно средство със скорост между 31 и 41 км/ час над допустимата. 20 водачи са установени да шофират със скорост между 41 и 50 км/ час над разрешената. 11 са нарушителите, които са установени да управляват моторни превозни средства със над 50 км/ час над максимално позволената.
Със 152 км/ час при максимално разрешена 60 км/ час е засечен водач на лек автомобил БМВ с латвийска регистрация. Водачът „прелетял“ покрай стационарна камера край 7- ми километър край Шумен на 21 юли в 20:37 часа. Глобата, която ще му бъде наложена е в размер на 950 лева. Втори в класацията за неразумно и бързо шофиране допълва водач на лек автомобил Опел „Омега“ с русенска регистрация. Той бил „заловен“ да преминава със 151 км/ час покрай стационарна камера при максимално разрешени 60 км/ час на същото място на 16 юли в 19:08 часа. Глобата му е в размер на 950 лева. Трети в серията „бързи и безотговорни“ шофьори допълва водач на лек автомобил БМВ, който рано сутринта на 30 юли бързал да премине през Шумен. Стационарната камера край 7-ми километър отчела 87-километровото му превишение на скоростта, на място където максимално разрешената скорост за преминаване е 60 км/ час. За „прелитането“ със 147 км/ час на водача на БМВ с румънска регистрация ще бъде наложена глоба в размер на 900 лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвтомобил се подпали и изгоря в село Тодор Икономово
Следваща статияГлад за директори в община Никола Козлево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here