дом Бизнес Над 3 000 000 лева собствени средства инвестира ВиК – Шумен за...

Над 3 000 000 лева собствени средства инвестира ВиК – Шумен за последните пет години

0
ДЯЛ
Снимка: ВиК - Шумен

3 102 000 лв. собствени средства инвестира ВиК – Шумен за периода 2017-2020 г. Това съобщиха от водното дружество.
Най-сериозни нива на капиталовите разходи бяха достигнати през 2020 г. – 1 097 000 лв. За последните две години от бизнес плана вложенията на дружеството във ВиК инфраструктура на региона надвишават многократно все още неодобрения от община Шумен инвестиционен план. В допълнение, за периода 2017-2020г., дружеството е вложило в ремонтни дейности 5 568 000 лв. също от собствени средства, които са използвани за осигуряване на ежедневната експлоатация и поддръжка на ВиК инфраструктурата за района, обслужван от ВиК – Шумен.
„2020 г. безспорно бе най-силната по отношение на капиталовите разходи и изпълнените проекти, които надхвърлят 1 000 000 лв. Като цяло за последните години, в резултат на предприетия прагматичен подход, дългогодишни проблеми по ВиК инфраструктуата в много от общините получиха трайно решенние, а други са в процес на решаване. Успяхме да реализираме, със собствени средства,  повече от 3 000 000 лв инвестиции, което, за дружество като нашето, отчитаме като безспорен успех. За  същия период в ремонтни дейности  вложихме значителни средства, като изпълнените ремонти са повече от 17 000, а сумата – 5 568 000 лв. В понеделник, на сайта на дружеството, ще публикуваме подробна информация за изпълнените обекти със собствени средства“, каза Жанета Панайотова, управител на ВиК – Шумен.
Приоритет за ВиК – Шумен през изминалите няколко години е решаване на проблемите на по-малките общини в региона. Предприет бе подход на планиране и изпълнение на инвестиции за постигане на дългосрочни резултати за подобряване на водоснабдяването в с. Единаковци, с. Салманово, кв. „Мътница“, с. Нова бяла река, с. Суха река, с. Ивански и други малки населени места.
600 000 лв е обемът на изпълнените инвестиции, със собствени средства, по инвестиционната програма за община Шумен за 2020 г., която, въпреки, че не бе одобрена от общинския съвет, бе изпълнена 200% спрямо първоначално предвиденото.
Подобряване на обслужването на клиентите е свързано с изпълнение на широк спектър от дейности и мероприятия: от изграждане на системи за автоматизирано управление на водите, до отчитането, фактурирането и въвеждане и поддържане на единен телефонен номер за връзка с дружеството и на интернет страница с актуална информация. Лабораторията за изпитване на водите, наред с мониторинга и контрола на качеството на водите, предлага допълнително платени услуги за граждани и фирми, на конкурентни цени.
През тази година ще бъде представен за одобрение от Комисията за енергийно и водно регулиране новият петгодишен бизнес план. Подробна информация за изпълнените проекти със собствени средства на ВиК – Шумен, по общини и години, за периода на последния бизнес план, предстои да бъде публикувана на сайта на дружеството.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткраднат в Търговище велосипед ще бъде върнат на собственика му от Шумен
Следваща статия47% от шуменците не могат да поемат неочаквани разходи, а 38.1% – да отидат на почивка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here