дом Общество Над 24 млн. лева са предвидени за образователната система в община Шумен...

Над 24 млн. лева са предвидени за образователната система в община Шумен през 2018 г.

0
ДЯЛ

26 124 584 лв. са предвидени за делегираните от държавата дейности в системата на образованието на община Шумен за 2018 г., като увеличението спрямо планираното за 2017 г. е 17,82 %. Планираните приходи с местен характер, които ще се ползват за просвета, са 2 974 422 лв. или с 13,12 % повече от миналата година.
Тези предложения на местната администрация бяха приети единодушно от Постоянната комисия по „Просвета, образование и наука”, която проведе изнесено заседание в VI Основно училище „Еньо Марковски”. От началото на тази година детските градини в община Шумен са на делегиран бюджет, като за целта са предвидени 1 077 005 лв. от местните приходи. Два са източниците за капиталовите разходи по образователната инфраструктура – с 12 307 000 лв. ще бъде финансиран проект по Оперативна програма „Региони в растеж” за обновяването на четири училища – средните „Трайко Симеонов”, „Панайот Волов” и „Васил Левски” и началното „Илия Р. Блъсков”. 171 700 лв. са планирани за довършване на газификацията на две детски градини и спортните площадки на две училища, други 10 000 лв. са отделени за превенция на агресията при децата. Общо 400 000 лв. са предвидени за дейности в детските градини, които не се финансират от делегираните бюджети. 250 000 лв. ще получи Общинското предприятие „Строителство и благоустройство” за текущи ремонти, а 150 000 лв. Общинското предприятие „Стопанска и охранителна дейност” за физическа охрана на сградите на детските заведения.
Бюджетът на община Шумен ще бъде гласуван на заседанието на Общинския съвет, насрочено за 25 януари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРеставрират Преславското златно съкровище до края на март
Следваща статияГорското училище отново отваря врати за малчуганите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here