дом Общество МОН обяви новите заплати на педагогическите специалисти

МОН обяви новите заплати на педагогическите специалисти

0
ДЯЛ

Министерството на образованието и науката обяви минималните работни заплати в училищното образование от 1 септември 2017 г. От следващия месец педагогическите специалисти ще взимат с 15% повече. Това става ясно от обсъдения и одобрен проект от социалните партньори в Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество за изменение на Наредба №4 за нормиране и заплащане на труда, уточняват от уточняват от МОН.
Така минималното възнаграждение на училищен директор от 1 септември, става 950 лв., а на заместник-директорите – 887 лв. Минималната заплата за главен учител ще е 836 лв., а за старши учител – 792 лв. Учителите, възпитателите, логопедите, психолозите, педагогическите съветници, корепетиторите, хореографите, треньорите по вид спорт, рехабилитаторите на слуха и говора, ръководителите на направление ИКТ ще получават заплати, които започват от 760 лв.
Предвидено е също така от 1 януари 2018 г., 4% към заплатата да получават учителите, които участват в съвместните екипи за обхващане и задържане на ученици, които не желаят да получат образование в задължителната предучилищна и училищна възраст, както и учителите, които провеждат допълнително обучение на учениците, които не са усвоили учебната програма, както и на деца, които не владеят български език.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГрадус-два надолу, синоптиците замениха оранжевия код с жълт
Следваща статияОгнеборци гасиха запалено стърнище, обезопасиха и детска площадка, „нападната“ от пчели

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here