дом Култура Млади виртуози представят Менделсон, Шубер и Вебер

Млади виртуози представят Менделсон, Шубер и Вебер

0
ДЯЛ

Тази сряда на сцената в концертна зала „Проф. Венета Вичева“ се срещат две млади, очарователни и талантливи дами – Ангелина Гочева е кларинетистка, ученичка на големия джазмен Борислав Йоцов и диригентката Калина Василева. Заедно те ще представят на публиката Втория концерт за кларинет и оркестър от Карл Мария фон Вебер – светла и лирична творба, която напомня за класическия Моцарт. В програмата са включени още мистичното Скерцо на Менделсон от музиката към комедията на Шекспир „Сън в лятна нощ“ и „Недовършената“ Осма симфония на Франц Шубер, която всъщност съвсем довършена, но това е първата романтична симфония на композитора. По изключение концертът ще се състои в сряда от 18:35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“.
Ангелина-Огняна Гочева е родена на 17.09.1992г. в София. На 13 години започва да учи кларинет при Борислав Йоцов. През 2011г. Завършва НМУ „Любомир Пипков”, София, а след това продължава обучението си в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на доц. Борислав Йоцов. През 2013г. и 2014/2015г. е студент в Кралската Консерватория в Антверпен в класа на проф. Иво Либерт и асистент Реймънд Дилс.
Била е солист на Нов Симфоничен Оркестър, Класик ФМ Оркестър, Видинска Филхармония, Софийска Филхармония, Оркестър на Консерваторията в Антверпен и др. под диригентството на КорнелиусФровайн, Григор Паликаров, Деян Павлов, Мартин Пантелеев, Максим Ешкенази и Паскал Ван Ос.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕвродепутатът Илхан Кючюк с инициативи за Международния ден на майчиния език
Следваща статияДжип блъсна дете близо до зала „Младост“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here