дом Култура Млада шуменска художничка с първа самостоятелна изложба

Млада шуменска художничка с първа самостоятелна изложба

0
ДЯЛ
Снимка: СУ "Сава Доброплодни"

Своята първа самостоятелна изложба подреди деветокласничката Никол Николова. Тя е възпитаничка на СУ „Сава Доброплодни“ в Шумен, профил „Изобразително изкуство“. Експозицията на талантливата млада художничка бе представена в двора на школото. Това съобщиха от учебното заведение.
Творбите от изложбата са рисувани в продължение на една учебна година, а провокацията идва от скицника и маркерите, подарени ѝ от нейните родители.
Никол рисува от малка и впечатлява всички с изобилието на дракони и фантастични същества, родени от въображението ѝ и пресътворени на белия лист. Затова, когато трябва да решат къде да я запишат в първи клас, родителите ѝ не се колебаят и избират паралелката с изобразително изкуство на СУ „Сава Доброплодни“.
Днес Никол вече има ясна концепция какво иска да постигне като творец – мечтае да се развива като дизайнер на герои за компютърни игри.
Фентъзи герои, с глави на животни и човешки тела, това е светът на Никол. В него виждаме рисувани с много прецизност детайли и експресивни, действащи, живи, изрисувани с акварелни моливи образи в различни състояния, неонови полета, светкавици. Винаги различна и нестандартна, овладяваща и експериментираща с разнообразни техники и материали за рисуване, под молива ѝ излиза цяла галерия от герои. „Като хвана молива и на момента започвам да измислям героя и неговото състояние“ – казва Никол.
Талантливата млада художничка създава не само традиционни картини на хартиен носител, но и професионални, ефектни дигитални творби, демонстриращи умения за работа с графични програми, така необходими за един съвременен творец.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПланови прекъсвания на електрозахранването
Следваща статияРаботилница „Сръчни малчугани“ отваря врати в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here