дом Общество Министър Красимир Вълчев ще посети Шумен утре

Министър Красимир Вълчев ще посети Шумен утре

0
ДЯЛ
Снимка: Министерство на образованието и науката

Два училищни STEM-центъра в Шумен ще открие утре министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. От 8.30 часа сутринта Вълчев ще открие STEM-център в СУ „Йоан Екзарх Български“. Около 9.30 часа министър Вълчев ще открие втори STEM-център в СУ „Трайко Симеонов“.
Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
STEM-центъраът в СУ „Трайко Симеонов“ е създаден по Националната програма “Изграждане на училищна STEM среда”, в категория за малки училища. Със спечелените средства е оборудван компютърен кабинет за учениците.
СУ „Трайко Симеонов“ е едно от малкото училища в България, с голям успех на десегрегация. То успя да спре вторична сегрегация и да направи училището желано място за всички – ученици, родители и учители от различните етнически групи в региона. Това се случи с големи и неуморни усилия от страна на ръководството и екипа, който залага на новаторството и пълноценното общуване, на прилагането на интеркултурни елементи в обучителния процес, на работа с проекти и национални програми, на защитаването на правата на децата, на въвличането на родителите вътре в училищния живот, на доверието в образователния медиатор, на подобряването на материалната база и др. Училището е включено в Програма „Всеки ученик ще бъде отличник“ към Център Амалипе от 2015 година и работи в посока създаването на справедливо и толерантно мултикултурно общество.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС помен и поднасяне на цветя във Велики Преслав ще отбележат 3 март
Следваща статияПредложението за възстановяване на тубдиспансера в Шумен ще се гледа и на следващата сесия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here