дом Общество Малчугани ще се радват на реновирана детска площадка (снимки)

Малчугани ще се радват на реновирана детска площадка (снимки)

0
ДЯЛ

Нова детска площадка ще радва малчуганите, живеещи в района на Пети Полк.

Основно ремонтирана и оборудвана с нови люлки, пързалки и катерушки е детската площадка в градинката между улиците „Панайот Волов“ и „Марица“ в Шумен. Изградено е и пространство за фитнес на открито с многофункционални уреди – халки, лостове и успоредки. Прeди да бъде реновиран, детският кът бе в окаяно състояние.

Средствата за строителството на двете съоръжения са от бюджета на Общината и са в размер на 65 хил. лв. с ДДС, обясни инж. Боян Тодоров, заместник-кмет по строителство и екология. Изрязани са дървета и храстите, положена е нова настилка от асфалт и плочки, а на площадките е поставено ударопоглъщащо покритие. Монтирани са 7 нови пейки, засадени са и 9 фиданки.

„Мястото беше много занемарено и неугледно, не помня от няколко десетки години тук да е правен ремонт или мястото да е облагородявано“, каза пред журналисти Боян Тодоров. По думите му, намерението на Общинската администрация е да през следващата година да бъдат основно рехабилитирани изоставени  площи и околоблокови пространства във всички части на града. Следващата градинка с детска площадка, която предстои да се ремонтира, е на ул. „Генерал Драгомиров“ в кв. „Боян Българанов“. За следващата година в бюджета на общината са предвидени около 600 000 лв. за нови детски площадки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМладеж се надруса и седна зад волана, прекара нощта в ареста
Следваща статияПетър Чухов е новият носител на награда за лирика „Иван Пейчев”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here