дом Общество Малки скаути ще учат как се оцелява в гората, ще опознават растения...

Малки скаути ще учат как се оцелява в гората, ще опознават растения и животни

0
ДЯЛ

Горско училище за най-малките скаути организират през тази седмица експерти от Североизточното държавно предприятие, РДГ-Шумен, ДГС-Шумен и ПП „Шуменско плато“.
Идеята за школото е на директорът на СИДП инж. Веселин Нинов. Заниманията ще се проведат в скаутския лагер в Шумен и участие в тях ще вземат 80 деца от цялата страна. Малките природолюбители са на възраст от 6 до 11 години. По време на лагера децата ще придобият умения свързани с оцеляване в гората и познаване на растенията и животните на територията на ПП „Шуменско плато“.
За да помогнат при обучението на децата лесовъди от СИДП, горското стопанство и регионалната дирекцията са подготвили за децата много занимания, като най-малките скаути ще опознаят гората под формата на игри и състезания.
Целта на лятното училище е малчуганите да разберат защо трябва да се опазват горите и техните обитатели и какво правят лесовъдите, за възобновяването на българските гори. През следващите дни в Горското училище ще се включат и по-големи деца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВсе повече млади хора напускат областта, търсят по-добър живот във Варна и столицата
Следваща статияВижте кои райони ще останат без ток в сряда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here