дом Култура „Малка серенада” с награди от фестивал за стари градски песни

„Малка серенада” с награди от фестивал за стари градски песни

0
ДЯЛ
Снимка: НЧ „Добри Войников-1856”

Първа награда и златен медал спечели, на престижния Национален фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта” в Созопол, Вокална формация „Малка серенада” при НЧ „Добри Войников -1856” с художествен ръководител маестро Николай Тодоров. Шуменските певци се надпреварваха с десетки изпълнители от цялата страна. Националният фестивал на старата градска песен „Красив роман е любовта” е създаден с идеята да съхранява и популяризира старата градска песен. Участниците, разделени в три категории – вокални състави, дуети и индивидуални изпълнители, изпълнят своята програма на живо.
„През изминалите години фестивалът с конкурсен характер „Красив роман е любовта” се утвърди като един от най-престижните в страната. За него участниците се готвят цяла година. Той привлича като магнит творци от различни поколения не само с омаята на морския бряг, но и с всеобщото желание на организаторите му, а и участващите, на сцената да се представи вълнуваща музика. Така бе и тази година. Вече повече от 70 години създавам музика. От учителите си, а и от опита който натрупах узнах, че за да се представиш добре на един конкурс , наред с всичко друго трябва да съставиш добра програма. Разнообразна, но и съобразена с възможностите на певците. Немислимо е да излезем да пеем на сцена, различна от нашата родна, и да не представим песента „Шуменски вечери”. С годините се превърна във визитка – на града ни, на фестивала, организиран от нашето читалище, а и на самата наша „Малка серенада”. Предизвикателство за това наше отговорно представяне в конкурса бе, че в момента има изпълнители, които са нови за „Малка серенада”. Те участват за първи път в конкурс. Радостно бе, че се представиха успешно. Обновлението в състава продължава. На есен ще зарадваме нашата любима публика с още нови красиви гласове”, каза маестро Николай Тодоров.
Секретарят на Народното читалище „Добри Войников-1856” Детелина Палазова покани много от певците, представили се в Созопол, да гостуват на Международния фестивал на популярната песен „Есенни шуменски вечери”, организиран от културния институт с подкрепата на община Шумен.
Идната събота Вокална формация „Малка серенада” ще участва в Националния фестивал „С песните на Ари” в Хасково.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПравославната църква почита Свети Дух
Следваща статия„Зелени коридори” за ваксиниране срещу COVID-19 и тази седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here