дом Общество Ловци от страната и чужбина гостуват в ДГС – Преслав

Ловци от страната и чужбина гостуват в ДГС – Преслав

0
ДЯЛ

Хубавото и топло време през тази есен накара много любители на лова да гостуват в стопанствата на Североизточното държавно предприятие и да се включат в гонките за дива свиня. Това е един от най-интересните и обичани от ловците видове лов, защото група има общи, запомнящи се преживявания, които след това дълго се разказват на маса или при следващи срещи, съобщават от Североизточното държавно предприятие (СИДП).
Днес ще ви поканим на лов в ДГС-Преслав, стопанството-което само за няколко години успя да си върне славата от миналото и да предложи на ловците екземпляри, за които си струва да се пропътуват десетки километри, до старата българска столица.
До момента две групи са ловували дива свиня в ДГС-Преслав. Една немска и една българска. Германците отстреляха 25 прасета, като с най-много попадения бе единствената жена в групата, която отстреля 6 животни, разказва ловният специалист на стопанството Владимир Сребров. Чужденците идват за трета поредна година в териториалното поделение, като с всеки сезон към тях се присъединяват и други техни колеги, след като разберат, че в Преслав условията за лов са много добри. Тази година групата вече е от 11 човека, които веднага след гостуването си заявиха, че през 2020 отново ще дойда в България и то в ДГС-Преслав.
Втората група гостува в стопанството на 24 ноември. 7 ловци от София удариха 10 диви свине, от които един глиган със сребърен медал. Директорът на ДГС-Преслав инж. Живко Алексиев сподели, че ловците са останали изключително доволни от организацията и отстреляните екземпляри и са заявили още един лов през декември месец.
Още няколко групи ще гостуват в стопанството през зимните месеци. През декември отново се очакват ловци от страната, а през януари от Германия. Всеки, който желае да ловува в Преслав може да се свърже с ловните специалисти в стопанството по телефона или чрез сайта на подразделението dgspreslav.sidp.bg.
В стопанството нищо не е оставено на случайността. Всяка гонка се прави по предварително разчертан план. Всеки детайл е отработен предварително, всяка ситуация е проиграна и пропуски няма. В 8.00 часа всички вече са по пусиите и лова започва. В ДГС-Преслав гонките за деня са четири, като лова приключва в 16.30 часа. Според Влади Сребров за повечето ловци няма значение дали вали дъжд или сняг, дали е кално и дали е студено. Хората са дошли да ловуват и не искат да пропуснат нито един миг от светлата част на деня! За тях дори обяда трябва да е съкратен във времето, за да имат време за любимото си хоби и за общите и незабравими изживявания. Усилията на служителите от стопанството са насочени към това, да създадат за гостите си една невероятна емоция и за ловците да останат спомени, които с удоволствие да разказват след това през годините. И наистина успяват!
Всички групи, които гостуват в Преслав през последните години, се възползват от пакетните цени при лов на дива свиня с гонка. Интересът на ловците е изключително голям! Пакетният лов включва отстрелването на 5 броя диви свине, като се доплаща само за женските, които са с тегло над 80 килограма, като говорим за трупно тегло, след изкормването на животното. Пакетната цена е 500 евро на ден, а доплащането за женските е 300 евро. Гостите на стопанството отсядат в уютен хотел в село Сушина, където собствениците им предлагат кухня и напитки типични за региона. Домакините напомнят на всички, които са избрали да ловуват при тях, че в цената на пакета за лов на дива свиня влизат: ловен водач, високопроходими автомобили, организирането на самата гонка от служителите на стопанството, храна и отлични условия за отдих и забавления.
Всички, които искат да ловуват в Преславския Балкан, да си починат, да се заредят с енергия и да добавят невероятни ловни разкази в колекцията си, са добре дошли в ДГС-Преслав! За финал от стопанството ни предлагат и една местна рецепта, за да знаят всички гости, че към известните в цял свят преславски вина ги очакват и вкусни гозби.
Лесен винен кебап: Нарязвате месото на късчета, а лука на шайби. Колкото е месото, толкова трябва да бъде и лука. Без да ги запържвате ги слагате в дълбока тава. Слагате сол, дафинов лист, червен и черен пипер. Обърквате хубаво и доливате топла вода, колкото да покрие месото на половина. Поставяте фолио, за да може да се задуши свинското и го слагате във фурната. Пече се на бавен огън. Когато е готово махате фолиото и добавяте виното с 1-2 лъжици доматено пюре. Оставяте ястието във фурната, докато изври соса и остане само мазнината. Поднася се топло, като може да се гарнира с пресен магданоз и варен ориз.
Екипът на ДГС-Преслав ви очаква! Не се колебайте! Няма да сгрешите!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират временно движението на част от околовръстния път до разклона за село Васил Друмев
Следваща статияДеца организират благотворителен базар за общинския приют „Тонка Петрова“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here