дом Общество Липсата на Акт 16 отложи връчването на ключовете за новопростроените къщи в...

Липсата на Акт 16 отложи връчването на ключовете за новопростроените къщи в Хитрино

0
ДЯЛ

Планираното за днес връчване на ключовете на новопостроени къщи в Хитрино не се състоя. Причината за това, по думите на кмета Нуридин Исмаил, е липсата на Акт 16, независимо че сградите са готови. Той очаква собствениците да получат ключовете си в скоро време. Кметът допълни, че през изминалата една година от трагедията на 10 декември са подменени покривите на над 80 къщи, извършен е и частичен външен ремонт на над 70 къщи. През това време хората са проявявали необходимото търпение, отбеляза Исмаил.
За два месеца Община Хитрино е разработила 12 проекта за възстановяване на инфраструктурата. Те са внесени във Фонд „Земеделие”, като два от тях вече са одобрени, а подписването на останалите се очаква в близките месеци. С получените средства се предвижда възстановяването на редица обществени сгради – на общината, полицията, училището, читалището, както и на улиците и тротоарите, и на водопроводната врежа. Нуридин Исмаил очаква на пролет да започне сериозно строителство. Мисли се и за изграждането на джамия и църква.
С едноминутно мълчание в памет на седемте жертви на взрива на цистерни на гара Хитрино на 10 декември 2016 г. започна церемонията днес, организирана от Общината. В препълнената със жители на Хитрино Ритуална зала бяха гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, комисар Ялчън Расим, директор на ОД на МВР-Шумен, Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, районния мюфтия Месут Мехмедов. Последователно бяха отслужени християнски и мюсюлмански ритуал, след което на присъстващите беше раздаден курбан. Събитието завърши с представяне на документален филм за събитията в Хитрино.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС курбан започна отбелязването на първата годишнина от трагедията в Хитрино
Следваща статияБойците на „Шуменска крепост“ с две престижни купи в конкуренция с над 80 клуба по кикбокс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here