дом Политика Лидер на ДОСТ: Взехме историческо решение за признаване на турско малцинство!

Лидер на ДОСТ: Взехме историческо решение за признаване на турско малцинство!

0
ДЯЛ

Партия ДОСТ стартира подписка с искане за признаване на турско етническо малцинство в България. Новината потвърди един от лидерите на политическата сила – Зюрфедин Али, член на Изпълнителния съвет (ИС) на партията.
Решението за кампанията „Признаване на малцинствен статут“ бе прието на заседание на ИС и Националния съвет на ДОСТ на 17 март в Пловдив. Все още не е решено дали Лютви Местан ще води евролистата на ДОСТ или младежкият лидер Танер Алимолла.
„Изпълнителният съвет на партия ДОСТ взе историческо решение: „Да се предостави конституционен статут на малцинства на турци, роми, помаци и др. малцинствени групи”, отбеляза на стената си във Фейсбук Зюрфедин Али.
В представеното „важно съобщение“ той пише:
„Това историческо решение на партията ДОСТ обаче явно е обезпокоило някого, защото някой е хакнал официалната страница на нашата партия и публикува новини, които нямат нищо общо с партия ни. Молбата ми от нашите приятели е да не вярват на последно публикуваната новина в уеб страницата ни и да разпространят това съобщение по своите профили.
Благодаря предварително за проявения интерес и чувствителност.
Партия ДОСТ прави необходимите официални постъпления в Главна прокуратура на България. Ще спечелим, защото изискваме приемането на основното ни човешко право, признаването на етническата и религиозна принадлежност.
Попътен вятър, братя и сестри.
Щастлив е онзи, който може да се нарече турчин“.

Вчера около 18.00 часа е била хакната страница на ДОСТ и на нея се появило съобщение на председателя Лютви Местан, че партията се закрива.
След като злонамерена атака е била отбита, Местан с обърна към съпартийците и симпатизантите си:

Уважаеми съпартийци,
Днес, 18-ти март, към 18 часа единствената ни медия – партийният сайт на ДОСТ беше пробит от неизвестни лица, които публикуваха на страницата ни фалшиво обръщение уж от мое име, че партия ДОСТ се закрива.
Многократно администраторите на сайта премахваха фалшивото обръщение, но само след секунда то се появяваше отново. Наложи се да вземем крути мерки и да ограничим изцяло достъпа до сайта, за което се извиняваме на нашите постоянни анализатори. Принудени сме от обстоятелствата да продължим този строг режим.
Разбира се направихме екранни снимки на фалшивото обръщение, които ще бъдат приложени към наше писмо до Главния прокурор и Министъра на вътрешните работи, с което ще настояваме за пълно разследване на провокацията.
Явно определени среди в България са се притеснили от вчерашните решения, взети на заседание на Националния съвет на партията в град Пловдив. Уверяваме Ви, че ние няма да се откажем от тези решения и ще продължим смело напред, а провокациите само доказват, че сме на прав път.
Горе главите! Продължаваме!

Бел. на редакцията: И двата текста са публикувани без никаква коректорска или редакторска намеса.
На снимката: Заседание на ДОСТ, 17 март, Пловдив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама с актове, подпалили сухи треви, един е глобен за горене на гуми
Следваща статияОбявиха 100 вакантни длъжности за матроси във военни формирования на Военноморските сили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here