дом Спорт Летните олимпийски игри Токио 2020 са състезанията, които всеки фен на спорта...

Летните олимпийски игри Токио 2020 са състезанията, които всеки фен на спорта гледа

0
ДЯЛ

Летните олимпийски игри Токио 2020 са състезанията, които всеки фен на спорта гледа на своя екран в къщи.
Тези игри се отличават от всички останали поради добавянето на 4 нови олимпийски спорта: спортно катерене, скейтборд, карате и сърфинг, както и на 3 нови дисциплини в съществуващите спортове – щафетно колоездене, баскетбол 3х3 и фристайл ВМХ.
Не пропускайте да се забавлявате по време на олимпийските игри, като Получете Вашия bet365 бонус код.
Физическите спортове са с висока степен на мускулни натоварвания, но също така те изискват и сериозни психически умения.
В професионалния спорт всяка грешка се наказва жестоко и може да доведе и до огромни материални загуби.
Например на полуфиналите на Източната конференция на НБА, се оказва, че крака на Кевин Дюрант е със само 2см. по-навътре в линията на удара за 3 точки, и въпреки успешния му изстрел, той е оценен на 2 точки, което коства загуба на отбора и отпадането му в продълженията.
Зад всеки перфектен толуп във фигурното пързаляне, стоят хиляди неуспешни опити – завършващи с контузии, наранявания, изкълчвания и дори счупвания.
Когато Симон Байлс се отказва от олимпийския финал, тя каза, че това не се дължи на физическа травма, а на психическото й здраве. Това означава, че нейното психологическо състояние би я изложило на значителен физически риск. Ако тялото и умът й не са в синхрон, тя може да бъде сериозно наранена.
Байлс трябваше да се състезава с Аманар, обърнат назад свод с 2.5 обрати. Това умение е изключително трудно и мнозина са изваждали свойте колена правейки го, но Байлс се състезава грандиозно с този свод от 16-годишна. Но по време на загрявките, тя се отърва от него, като прави само 1,5 обрата от свод, който я издигна доста на високо. Но, по време на състезанието нещата бяха по-лоши: 1.5 обрата отново, но с по-малка височина, принуждавайки я да направи голяма крачка, за да успее да се справи.
Юрченко с 1.5 обрати не се оценява толкова добре, колкото Аманар, и за това Байлс получава оценка от едва 13.766. САЩ бяха с точка назад от Русия, което е необичайно за американците тъй, като те винаги си усигоряват преднина в тази дисциплина. Това направи възможността за златен медал много ниска, независимо колко добре се представиха съотборниците на Байлс.
Байлс се оттегли от останалата част от отборното състезание. „Просто не си вярвам толкова, колкото преди“, каза Байлс пред репортери в Токио. „Аз съм притеснена и имам чувството, че не се и забавлявам както преди.“
По-късно Байлс също се оттегли от индивидуалното състезание, като отново заяви, че иска да се съсредоточи върху психичното си здраве.
Отбора на САЩ съобщи, че подкрепя решението й.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМирослав Марков е новият председател на Районен съд-Шумен
Следваща статияГоляма част от Шумен ще е без вода утре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here